Dla smakoszy

Nasza restauracja funkcjonuje od roku 2000, ale dopiero przed kilkoma miesiącami wzbogaciliśmy znacząco naszą kartę dań kilkoma próbami kuchni regionalnej, wykorzystując do tego celu lokalne produkty w postaci np. hodowanego w okolicy świeżego pstrąga czy wybornej wołowiny sudeckiej oraz miejscowe skarby natury - radkowskie królewskie borowiki czy też leśne czarne jagody. Efekty przerosły nasze oczekiwania i w stosunkowo krótkim czasie udało nam się dokonać prawdziwego przełomu i zdobyć członkostwo sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska.

Specjalne odznaczenie z sieci Dziedzictwa zostało nam przyznane za następujące produkty:

= wołowina kłodzka z knedlami i warzywami na parze (jako danie pogranicza)
= pstrąg „po radkowsku” z warzywami na parze
= placki ziemniaczane „po radkowsku” (z sosem z leśnych grzybów)

Ponadto serwujemy sezonowo krem borowikowy i pyszne naleśniki z jagodami leśnymi.

  • Regionalne_Pstrag_radkowski
  • Regionalne_placek_po_radkowsku
  • Regionalne_wolowina_klodzka_z_knedlami

 

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.