Dla smakoszy
Nasza restauracja funkcjonuje od roku 2000, ale dopiero przed kilkoma miesiącami wzbogaciliśmy znacząco naszą kartę dań kilkoma próbami kuchni regionalnej, wykorzystując do tego celu lokalne produkty w postaci np. hodowanego w okolicy świeżego pstrąga czy wybornej wołowiny sudeckiej oraz miejscowe skarby natury - radkowskie królewskie borowiki czy też leśne czarne jagody. Efekty przerosły nasze oczekiwania i w stosunkowo krótkim czasie udało nam się dokonać prawdziwego przełomu i zdobyć członkostwo sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska.
Specjalne odznaczenie z sieci Dziedzictwa zostało nam przyznane za następujące produkty:
= wołowina kłodzka z knedlami i warzywami na parze (jako danie pogranicza)
= pstrąg „po radkowsku” z warzywami na parze
= placki ziemniaczane „po radkowsku” (z sosem z leśnych grzybów)
Ponadto serwujemy sezonowo krem borowikowy i pyszne naleśniki z jagodami leśnymi.