Restauracja
RESTAURACJA RADKÓW
Restauracja „Graniczna” jest najważniejszym ogniwem całej naszej działalności! Obok dużej, eleganckiej sali stołówkowej z kominkiem, w której odbywają się imprezy i podawane są posiłki dla grup, dwóch sal barowych oferujących spragnionym niedrogie napoje, mniej lub bardziej wyskokowe, oraz bilard, mamy jeszcze przytulną kawiarnię i salę restauracyjną, w których nasza kuchnia serwuje smaczne, domowe potrawy, produkowane przez naszą załogę od podstaw.
Specjalizujemy się w przygotowywaniu tradycyjnych dań kuchni polskiej, gdzie obok prostych ale smakowitych i niedrogich potraw typu „Placki po węgiersku” czy też pierożki szpinakowe „Pychotka” (hity ubiegłych sezonów!) serwujemy także dania nieco bardziej wyszukane, np. „Łapa niedźwiedzia” (schab w panierce z duszonymi pieczarkami, serem i papryką) czy też „Kotlet Stołowogórski” (z imbirem i plastrem salami w omlecie).
Od pewnego czasu jesteśmy wyróżnieni uczestnictwem w sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska i oferujemy „Dania regionalne”, oparte na produktach lokalnych i zakwalifikowane ku naszej dumie w trakcie żmudnej procedury!. W przebiegu całego sezonu (głównie od maja do października) oferujemy codziennie trzydaniowy obiad w cenie 15 zł, jako tzw. „Oferta dnia”!
Oczywiście w tej części obiektu obowiązuje całkowity zakaz palenia!