Restauracja

RESTAURACJA RADKÓW

Restauracja „Graniczna” jest najważniejszym ogniwem całej naszej działalności! Obok dużej, eleganckiej sali stołówkowej z kominkiem, w której odbywają się imprezy i podawane są posiłki dla grup, dwóch sal barowych oferujących spragnionym niedrogie napoje, mniej lub bardziej wyskokowe, oraz bilard, mamy jeszcze przytulną kawiarnię i salę restauracyjną, w których nasza kuchnia serwuje smaczne, domowe potrawy, produkowane przez naszą załogę od podstaw.

Specjalizujemy się w przygotowywaniu tradycyjnych dań kuchni polskiej, gdzie obok prostych ale smakowitych i niedrogich potraw  typu „Placki po węgiersku” czy też pierożki szpinakowe „Pychotka” (hity ubiegłych sezonów!) serwujemy także dania nieco bardziej wyszukane, np. „Łapa niedźwiedzia” (schab w panierce z duszonymi pieczarkami, serem  i papryką) czy też „Kotlet Stołowogórski” (z imbirem i plastrem salami w omlecie).

Od pewnego czasu jesteśmy wyróżnieni uczestnictwem w sieci Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska i oferujemy „Dania regionalne”, oparte na produktach lokalnych i zakwalifikowane ku naszej dumie w trakcie żmudnej procedury!.  W przebiegu całego sezonu (głównie od maja do października) oferujemy codziennie trzydaniowy obiad w cenie 15 zł, jako tzw. „Oferta dnia”!

Oczywiście w tej części obiektu obowiązuje całkowity zakaz palenia!

Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.